Volg SYNTRA Vlaanderen

Kick-off Duaal leren: een nieuw schooljaar in de startblokken!

Persbericht   •   aug 24, 2017 14:12 CEST

Nu het nieuwe schooljaar in aantocht is, is het voor scholen en opleidingsverstrekkers weer alle hens aan dek om de nodige voorbereidingen te treffen. Met de uitbreiding van de proeftrajecten in duaal leren komend schooljaar, was de ͚kick-off Duaal Leren͛ een uitgelezen moment om sectoren, scholen, opleidingsverstrekkers en andere relevante partners hierin, samen te brengen en zo het nieuwe schooljaar op gang te trekken.

Het Agentschap voor Ondernemersvorming-SYNTRA Vlaanderen is als regisseur voor de werkplek bevoegd in duaal leren. Als regisseur is het de taak om in het aanbod aan kwalitatieve werkplekken te voorzien en dit aantal te verhogen. Een groot deel van de opleiding in duaal leren wordt immers via de werkplek verworven.

Vernieuwde app.werkplekduaal.be

Tijdens de Kick-off werd de vernieuwde ͚app.werkplekduaal.be͛ gepresenteerd. Via deze app kunnen ondernemingen een aanvraag tot erkenning als werkplek in duaal leren indienen. ͞Sinds het voorjaar werd met man en macht gewerkt aan de nieuwe app. De eerste versie van het digitaal loket werkplekduaal.be vorig jaar was een goed begin. Maar op basis van de feedback en input die we van onze gebruikers kregen wisten we dat een nieuw digitaal loket zich opdrong. We zijn blij dat we hiermee voor de start van het nieuwe schooljaar kunnen uitpakken en vooral aan veel van hun noden tegemoet kunnen komen͟ getuigt Femke Vandormael, teamverantwoordelijke Beleidsoperationalisering Duaal van SYNTRA Vlaanderen.

Samenwerking met vele spelers in duaal leren

SYNTRA Vlaanderen werkt als regisseur vanuit een samenwerkingsmodel: samen met de sectoren werd tijdens de kick-off een ͚markt͛ opgezet waar scholen en opleidingsverstrekkers hun kennis én netwerk konden uitbreiden.Tijdens de Kick-off werd ook dieper ingegaan op de beleidsvoering en de stand van zaken in verband met de regelgeving en de opmaak van het Decreet Duaal Leren. Parallel hiermee werden de aanwezigen ook ingelicht over de diverse voordelen en incentives die binnen het stelsel duaal leren mogelijk zijn.

Straks start het nieuwe schooljaar dus voor veel leerlingen zowel op de schoolbanken als op een erkende werkplek!

Syntra Vlaanderen wil uitgroeien tot een innovatief en inspirerend regieagentschap inzake duaal leren en ondernemersvorming in Vlaanderen. Het wil een thought leader zijn die via een sterk netwerk alle relevante spelers met elkaar verbindt en zo kennis samenbrengt. De visie op opleiden vertrekt vanuit een model waarbij de lerende/ondernemer centraal staat en zijn eigen opleidingstraject in handen neemt om zich voor te bereiden op de wereld van morgen. Digitale technologie neemt hierbij een belangrijke plaats in. Het brengt de opleiding dichter bij de lerende/ondernemer (leren en begeleiden op afstand), maakt een flexibele manier van opleiden mogelijk (op het tempo van de lerende) en laat toe het totale opleidingstraject op te volgen vanuit verschillende invalshoeken: de lerende, het bedrijf/de kmo, de docent.

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.