Volg SYNTRA Vlaanderen

LAUNCH EVENT EdTech Community & Incubator Vlaanderen

Persbericht   •   jun 14, 2018 09:57 CEST

Stimuleren van innovatie en ondernemerschap door middel van leertechnologie

Innovatie en startups in de sectoren FinTech, HealthTech en MediaTech kregen de voorbije jaren reeds grote aandacht. Nu verschuift de focus naar leren en onderwijs. EdTech komt tegemoet aan de vraag om technologie in te zetten, zodat alle vormen van leren maximaal ondersteunt kunnen worden. Hoe kunnen we leren kunnen afstemmen op de 21ste eeuw. Een zeer actueel thema, zoals blijkt uit de panels van het GAN netwerk in Brussel. (https://twitter.com/mariannethyssen/status/1006868487481057287)

Wat is EdTech?
EdTech staat voor het gebruik van technologie om alle vormen van leren te ondersteunen. Het biedt een waaier aan mogelijkheden: van basiscursussen computergebruik of het inzetten van leerplatformen tot het inzetten van de nieuwste technologieën, zoals: AI en VR.EdTech stimuleert eveneens toepassing van gamificatie of het ontwikkelen van apps. Centraal bij deze producten, staat het ondersteunen, begeleiden, remediëren, faciliteren en stimuleren van leren en evolueren. Levenslang leren wordt immers een noodzaak voor de arbeidsmarkt en maatschappij van de 21steeeuw.

Missie van EdTech
EdTech richt zich op potentiële ondernemers. Het wil hen aanmoedigen en ondersteunen om ideeën verder uit te werken in deze veelbelovende sector. Met behulp van het ecosysteem en het ondersteunend netwerk kunnen startups sneller doorbreken en verder groeien en worden ze maximaal ondersteund in hun voorbereiding voor een traject binnen het imec.istart business accelerator programma, waarin ze coaching en financiële ondersteuning krijgen. Vervolgens worden de apps door EdTech gematched met het bedrijfsleven. Naast opstartende ondernemers legt EdConnect zich ik toe op begeleiding en matching van Corporate Venturing met betrekking tot levenslang leren.

EdTech Community & Incubator
Op 14 juni krijgen (pre)starters en startups de kans om s’middags gratis workshops te volgen, waarin ze hun idee kunnen concretiseren en/of antwoorden aangeboden krijgen op vragen omtrent financiering of juridische verankering. Het centraal thema waarrond de community wordt opgebouwd, is levenslang leren. In dit kader is er een keynote lecture verzorgt door Bruno Tindemans (CEO Syntra Vlaanderen). Duaal leren is een leerweg voor levenslang leren waarbij maximaal ingezet wordt op een persoonlijk leertraject. Technologie en co-creatie zijn twee belangrijke pijlers voor het uitrollen van trajecten afgestemd op de noden van de 21ste eeuw waarbij talent en competenties centraal staan.

Diversiteit
De diversiteit in het EdTech landschap, uit zich in de aanwezigheid van 12 geselecteerde Startups wiens meerwaarde ontegensprekelijk naar voor kwam. Drie van hen zijn laureaten van de wedstrijd Ideaal Duaal én 1/3 van de EdTech fouders aanwezig zijn vrouwen! Kazi, sCool, BookWidgets, KnowledgeFlow, Questi, Laborate, Forelo, Soulmade, Nextbook, MySkillCamp, Level21, Mobietrain

Syntra Vlaanderen wil uitgroeien tot een innovatief en inspirerend regieagentschap inzake duaal leren en ondernemersvorming in Vlaanderen. Het wil een thought leader zijn die via een sterk netwerk alle relevante spelers met elkaar verbindt en zo kennis samenbrengt. De visie op opleiden vertrekt vanuit een model waarbij de lerende/ondernemer centraal staat en zijn eigen opleidingstraject in handen neemt om zich voor te bereiden op de wereld van morgen. Digitale technologie neemt hierbij een belangrijke plaats in. Het brengt de opleiding dichter bij de lerende/ondernemer (leren en begeleiden op afstand), maakt een flexibele manier van opleiden mogelijk (op het tempo van de lerende) en laat toe het totale opleidingstraject op te volgen vanuit verschillende invalshoeken: de lerende, het bedrijf/de kmo, de docent.

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.