Volg SYNTRA Vlaanderen

PIVA Oudenaarde geeft mee startschot van wedstrijd IdeaalDuaal

Persbericht   •   nov 06, 2017 14:04 CET

Vandaag wordt de wedstrijd IdeaalDuaal gelanceerd. De leerlingen van de opleiding Haarverzorging Duaal gaven vandaag mee het startschot bij dit initiatief. Met de wedstrijd IdeaalDuaal, georganiseerd door het Agentschap voor Ondernemersvorming-SYNTRA Vlaanderen, wordt op zoek gegaan naar de meest innovatieve ideeën rond duaal leren. De wedstrijd loopt van 6 tot en met 27 november in heel Vlaanderen.

Lindsy Van de Perre, leerkracht bij PIVA Oudenaarde, is enthousiast: ͞Wij werken in onze school mee aan duaal leren met de organisatie van het traject Haarverzorging Duaal. Vanuit onze praktijkervaring hebben we inspiratie gekregen om mee te doen met deze wedstrijd en ons idee in te dienen voor ideaalduaal. We merken dat er velen betrokken zijn bij de organisatie van een opleiding duaal leren. Vanuit administratieve vereenvoudiging willen daarom ons idee voor een app niet alleen beperken tot de kapperssector. We zijn ervan overtuigd dat het voor alle spelers in duaal leren nuttig kan zijn.͟

Alle informatie over de wedstrijd kan je vinden via de website www.ideaalduaal.be.

Syntra Vlaanderen wil uitgroeien tot een innovatief en inspirerend regieagentschap inzake duaal leren en ondernemersvorming in Vlaanderen. Het wil een thought leader zijn die via een sterk netwerk alle relevante spelers met elkaar verbindt en zo kennis samenbrengt. De visie op opleiden vertrekt vanuit een model waarbij de lerende/ondernemer centraal staat en zijn eigen opleidingstraject in handen neemt om zich voor te bereiden op de wereld van morgen. Digitale technologie neemt hierbij een belangrijke plaats in. Het brengt de opleiding dichter bij de lerende/ondernemer (leren en begeleiden op afstand), maakt een flexibele manier van opleiden mogelijk (op het tempo van de lerende) en laat toe het totale opleidingstraject op te volgen vanuit verschillende invalshoeken: de lerende, het bedrijf/de kmo, de docent.

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.