Volg SYNTRA Vlaanderen

Samenwerkingsakkoord Voka en SYNTRA Vlaanderen

Persbericht   •   jul 04, 2017 14:09 CEST

Regie der regieën: Voka-netwerk als lokale regisseur voor duaal leren

Duaal leren is een verhaal van samenwerking tussen onderwijs en werk. SYNTRA Vlaanderen wil haar opdracht als regisseur voor de werkplek in duaal leren in samenwerking met partners uitbouwen en zo een ͚regie der regieën͛ creëren. Als regisseur is het agentschap verantwoordelijk voor het aanbieden van kwaliteitsvolle en duurzame werkplekken. Het ruime Voka-netwerk is hiervoor een uitgelezen partner om dit mee vorm te geven. De samenwerking tussen SYNTRA Vlaanderen en Voka is een belangrijke stap in de richting van de realisatie van deze lokale regisseursrol.

De samenwerkingsovereenkomst bevestigt enerzijds de initiatieven die Voka reeds neemt binnen duaal leren en voorziet in een aantal bijkomende activiteiten zoals ondersteuning van de dienstverlening aan scholen, leerlingen en bedrijven die in een duaal traject stappen.

Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka: Duaal leren is voor Voka het belangrijkste onderwijsdossier van de Vlaamse regering. Daarom moeten we naast sensibilisering en communicatie ook een sterke lokale rol opnemen. Via proefprojecten hebben we in de verschillende Voka Kamers van Koophandel al heel wat ervaring opgedaan. Bovendien hebben we een projectvoorstel ingediend bij ESF om vanaf volgend schooljaar een dienstverlening rond duaal leren uit te werken. Hiermee kunnen we de basis leggen voor een begeleidingstraject voor bedrijven, scholen en leerlingen en ondersteunen we de kwalitatieve uitrol van duaal leren.͟

Bruno Tindemans, gedelegeerd bestuurder SYNTRA Vlaanderen: ͞Met deze samenwerking geeft het agentschap vorm aan het samenwerkingsmodel waar wij voor staan in het strategische project duaal leren. Als we dit verhaal in heel Vlaanderen op de kaart willen zetten, kunnen wij dat alleen maar doen in goede samenwerking met betrokken partners. Dit is een win-win voor de diverse spelers in duaal leren.͟

Syntra Vlaanderen wil uitgroeien tot een innovatief en inspirerend regieagentschap inzake duaal leren en ondernemersvorming in Vlaanderen. Het wil een thought leader zijn die via een sterk netwerk alle relevante spelers met elkaar verbindt en zo kennis samenbrengt. De visie op opleiden vertrekt vanuit een model waarbij de lerende/ondernemer centraal staat en zijn eigen opleidingstraject in handen neemt om zich voor te bereiden op de wereld van morgen. Digitale technologie neemt hierbij een belangrijke plaats in. Het brengt de opleiding dichter bij de lerende/ondernemer (leren en begeleiden op afstand), maakt een flexibele manier van opleiden mogelijk (op het tempo van de lerende) en laat toe het totale opleidingstraject op te volgen vanuit verschillende invalshoeken: de lerende, het bedrijf/de kmo, de docent.

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.