Volg SYNTRA Vlaanderen

SYNTRA Vlaanderen verwelkomt de nieuwe raad van bestuur

Persbericht   •   okt 26, 2018 16:25 CEST

Raad van bestuur - SYNTRA Vlaanderen - oktober 2018

Evenwichtige samenstelling van mannen en vrouwen

De raad van bestuur van SYNTRA Vlaanderen heeft, na een open oproep en een uitgebreide selectie, twee kandidaat-bestuurders per openstaand mandaat voorgedragen aan de Vlaamse Regering. De regering benoemt Simon Gryspeert voor “Regionale economische ontwikkeling, ondernemersvorming en KMO, en strategische communicatie”, Machteld Verbruggen voor “Innovatie binnen het domein van opleiding en vorming”, Katrien Dingemans voor “Kwaliteits- en maturiteitssystemen in duaal leren” en Filip De Cuyper voor “Digitalisering van processen en klantgerichte organisaties, ondernemersvorming”. Zowel bij de voordracht als bij de benoeming werd expliciet rekening gehouden met een evenwichtige participatie van mannen en vrouwen.

Innovatief agentschap

Dat SYNTRA Vlaanderen het eerste overheidsagentschap wordt met onafhankelijke bestuurders is slechts één uiting van de innovatieve organisatie die SYNTRA Vlaanderen wil zijn. Zo zet het agentschap bijvoorbeeld ook sterk in op digitalisering en de nieuwste technologieën. Zo is het agentschap één van eersten die meewerkten aan het e-loket voor ondernemingen. Vergelijkbaar met het burgerloket, dient het e-loket voor ondernemingen als centraal portaal om digitaal diensten aan te bieden.

SYNTRA Vlaanderen integreerde de tool “werkplek duaal” in het e-portaal. Zo is het voor ondernemingen mogelijk om op basis van een single sign-on, een erkenning voor een duale werkplek aan te vragen en daarnaast bijvoorbeeld een subsidieaanvraag in te dienen. 

Syntra Vlaanderen is een verzelfstandigd Agentschap van de Vlaamse Overheid, beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Het agentschap is een innovatief en inspirerend regieagentschap inzake duaal leren en ondernemersvorming in Vlaanderen. Syntra Vlaanderen wil via een sterk netwerk alle relevante spelers met elkaar verbinden, inspireren en zo kennis samenbrengen.

De visie op opleiden vertrekt vanuit de idee waarbij de lerende/ondernemer centraal staat en zijn eigen opleidingstraject in handen neemt om zich voor te bereiden op de wereld van morgen. Digitale technologie neemt hierbij een belangrijke plaats in. Het brengt de opleiding dichter bij de lerende (leren en begeleiden op afstand), maakt een flexibele manier van opleiden mogelijk (vb op het tempo van de lerende) en laat toe het totale opleidingstraject op te volgen vanuit verschillende invalshoeken.

Bestanden in de bijlage

PDF-document Word-document

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.