Volg SYNTRA Vlaanderen

Vlaamse wedstrijd IdeaalDuaal verzamelt meer dan 100 innovatieve ideeën voor onderwijs van de toekomst in drie weken tijd!

Persbericht   •   nov 27, 2017 13:46 CET

Sinds de lancering van de Vlaamse wedstrijd ͚IdeaalDuaal͛ drie weken geleden werden ondertussen meer dan 100 innovatieve ideeën voor duaal leren verzameld. IdeaalDuaal werd als een Vlaanderenbrede brainstorm gelanceerd waarbij iedereen innovatieve ideeën kon indienen om de afstemming tussen werkplek en schoolbank te verbeteren. De wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd door het Agentschap voor Ondernemersvorming-SYNTRA Vlaanderen.

Het enthousiasme bleek groot : leerlingen, leerkrachten, mentoren, werkgevers, sectoren, vanuit alle kanten bleek dat de verschillende stakeholders betrokken bij duaal leren klaar staan om mee richting te geven aan het onderwijs van de toekomst.

Grassroots innovation als proces

Aan de basis van deze competitie ligt het grassroots innovation proces : het innovatieproces begint van onderuit en betrokkenen worden aangezet om de eigen trajecten mee vorm te geven. Daarnaast is co-creatie hét middel bij uitstekom de ingediende ideeën verder te concretiseren door intensieve samenwerking tussen de diverse partners doorheen het gehele proces. Op die manier wordt ook bewaakt dat er geen ideeën worden uitgewerkt die niet voldoen aan de behoeften van een of meerdere partners.

« Vanuit onze rol als regiseur in duaal leren willen we dergelijke initiatieven faciliteren om zo via co-creatie processen op gang te brengen tussen onderwijs, lerenden en de bedrijfswereld. We kunnen hiervoor positief samenwerken met een breed netwerk van partners zoals Unizo, Voka, sectoren, de wereld van startups. Deze partners zullen ook verder betrokken worden in de volgende fasen van onze competitie. Einddoel is de werkelijke implementatie van een vijftal projecten die uit IdeaalDuaal komen tegen september 2018. Dat we na amper drie weken meer dan 100 innovatieve ideeën konden verzamelen verheugt ons. » aldus Bruno Tindemans, gedelegeerd bestuurder van SYNTRA Vlaanderen.

Perscontact Communicatieteam van het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming SYNTRA Vlaanderen: Tania Jannis (tania.jannis@syntravlaanderen.be - 0497/59.33.88) Silke Van Vaerenbergh (silke.vanvaerenbergh@syntravlaanderen.be - 0499/48.63.55) Website : www.ideaalduaal.be

Syntra Vlaanderen wil uitgroeien tot een innovatief en inspirerend regieagentschap inzake duaal leren en ondernemersvorming in Vlaanderen. Het wil een thought leader zijn die via een sterk netwerk alle relevante spelers met elkaar verbindt en zo kennis samenbrengt. De visie op opleiden vertrekt vanuit een model waarbij de lerende/ondernemer centraal staat en zijn eigen opleidingstraject in handen neemt om zich voor te bereiden op de wereld van morgen. Digitale technologie neemt hierbij een belangrijke plaats in. Het brengt de opleiding dichter bij de lerende/ondernemer (leren en begeleiden op afstand), maakt een flexibele manier van opleiden mogelijk (op het tempo van de lerende) en laat toe het totale opleidingstraject op te volgen vanuit verschillende invalshoeken: de lerende, het bedrijf/de kmo, de docent.

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.