Volg SYNTRA Vlaanderen

Wedstrijd IdeaalDuaal gaat in tweede selectieronde op zoek naar de meest innovatieve ideeën

Persbericht   •   feb 08, 2018 14:30 CET

Op 6 november 2017 werd de aftrap gegeven van de Vlaamse wedstrijd ͚IdeaalDuaal͛ waarmee het Agentschap voor Ondernemersvorming-SYNTRA Vlaanderen op zoek ging naar innovatieve ideeën voor duaal leren. Op amper drie weken tijd werden zo 134 ideeën verzameld. Na een eerste selectie dingen nu 84 kandidaten mee naar een plaatsje in de Vlaamse finale.

Tussen 19 en 28 februari 2018 worden zes regionale selectierondes georganiseerd in samenwerking met de lokale Voka afdelingen in heel Vlaanderen. Tijdens die regionale selectierondes zullen de kandidaten het beste van zichzelf moeten geven en via een postersessie de aanwezigen moeten overtuigen van hun innovatieve idee voor duaal leren. Bovendien kunnen de kandidaten ook op zoek gaan naar partners om hun idee te versterken: zo kunnen scholen, leerlingen makkelijker in contact komen met bijvoorbeeld bedrijven die expertise hebben op vlak van digitale toepassingen. Er worden eveneens zes ͚wildcards͛ uitgedeeld die rechtstreeks toegang bieden tot de Vlaamse finale, begin mei 2018.

Vickie Dekocker, teamverantwoordelijke Innovatie bij SYNTRA Vlaanderen is enthousiast ͟We waren al bijzonder blij met het mooie resultaat van 134 ingediende ideeën eind november. Uit de eerste screening hielden we uiteindelijk 84 kandidaten over, maar het was duidelijk dat er veel waardevolle ideeën ingediend waren. De regionale selectierondes zullen niet makkelijk zijn maar we zijn erg benieuwd welke ideeën de Vlaamse eindmeet zullen halen in mei 2018.͟Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, ziet in de wedstrijd vooral een kans om het duaal leren bij een breder publiek bekend te maken. ͞Duaal Leren is voor Voka dé onderwijsvorm van de toekomst. Veel mensen weten echter nog niet wat Duaal Leren. De wedstrijd biedt nu de mogelijkheid om Duaal Leren echt op de kaart te zetten. Ik ben benieuwd naar de creatieve ideeën van de kandidaten. Het is belangrijk dat we samen een succes maken van Duaal Leren.͟

Wie de sfeer wil opsnuiven tijdens één van de regionale selectierondes, is welkom. Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht via https://www.ideaalduaal.be/regionale-events

Alle informatie over het verloop van de wedstrijd kan je vinden via de website www.ideaalduaal.been de social mediakanalen.

Syntra Vlaanderen wil uitgroeien tot een innovatief en inspirerend regieagentschap inzake duaal leren en ondernemersvorming in Vlaanderen. Het wil een thought leader zijn die via een sterk netwerk alle relevante spelers met elkaar verbindt en zo kennis samenbrengt. De visie op opleiden vertrekt vanuit een model waarbij de lerende/ondernemer centraal staat en zijn eigen opleidingstraject in handen neemt om zich voor te bereiden op de wereld van morgen. Digitale technologie neemt hierbij een belangrijke plaats in. Het brengt de opleiding dichter bij de lerende/ondernemer (leren en begeleiden op afstand), maakt een flexibele manier van opleiden mogelijk (op het tempo van de lerende) en laat toe het totale opleidingstraject op te volgen vanuit verschillende invalshoeken: de lerende, het bedrijf/de kmo, de docent.

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.